Google+ Τι είναι το PET του Cambridge; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το PET του Cambridge;

Το Cambridge English: Preliminary for Schools, γνωστό και ως Preliminary English Test (PET) for Schools, πιστοποιεί το κατά πόσο ένας μαθητής είναι σε θέση να χειρίζεται το γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής σε μέσο επίπεδο.
Επειδή το Cambridge English: Preliminary for Schools έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τα ενδιαφέροντα  νεαρών μαθητών, τους κινητοποιεί να μάθουν Αγγλικά. Επιπλέον, επειδή βασίζεται σε οικεία θέματα και καταστάσεις, τους δίνει την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν τα Αγγλικά τους και τους εμπνέει να προχωρήσουν στην απόκτηση περαιτέρω πιστοποιητικών.
Το Cambridge English: Preliminary for Schools αντιστοιχεί στο Επίπεδο Β1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) και απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν:
  • να καταλαβαίνουν τα βασικά σημεία άμεσων οδηγιών ή δημόσιων ανακοινώσεων
  • να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις όταν βγαίνουν έξω
  • να θέτουν απλές ερωτήσεις και να παίρνουν μέρος σε πραγματικές συζητήσεις με φίλους, την οικογένεια και στο σχολείο τους
  • να συντάσσουν επιστολές ή να κρατούν σημειώσεις πάνω σε οικεία ζητήματα
Το Cambridge English: Preliminary for Schools ακολουθεί πιστά τη μορφή και τις ερωτήσεις του επιπέδου του Cambridge English: Preliminary, γνωστό και ως Preliminary English Test (PET). Η μόνη διαφορά είναι ότι το περιεχόμενο και η θεματολογία του Cambridge English: Preliminary for Schools έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να απευθύνονται στα ενδιαφέροντα και στις εμπειρίες μαθητών σχολικής ηλικίας.




Δομή και Περιεχόμενο του PET for Schools

Ενότητα Διάρκεια Περιγραφή Αριθμός ερωτήσεων
Κατανόηση και
Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and
Writing)
1 ώρα και 30 λεπτά Μέρος 1
Πέντε πολύ μικρά κείμενα (πιθανόν πινακίδες ή μηνύματα , καρτ ποστάλ, σημειώσεις,  emails, ετικέτες κλπ). Πρέπει να τις διαβάσετε και να απαντήσετε σε μία ερώτηση επιλέγοντας μια από τις τρεις επιλογές (A, B ή Γ).
5 ερωτήσεις
Μέρος 2
Πέντε σύντομες περιγραφές ανθρώπων και οκτώ μικρά κείμενα για ανάγνωση. Πρέπει να ταιριάξετε κάθε άνθρωπο σε ένα κείμενο.
5 ερωτήσεις
Μέρος 3
Ένα μακρύ κείμενο και δέκα προτάσεις που αναφέρονται σε αυτό. Πρέπει να διαβάσετε το κείμενο και να δηλώσετε εάν το περιεχόμενο κάθε πρότασης είναι αλήθεια ή ψέματα.
10 ερωτήσεις
Μέρος 4
Ένα μακρύ κείμενο και πέντε ερωτήσεις. Πρέπει να διαβάσετε το κείμενο και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση (A, B, Γ ή Δ) για κάθε μια από τις πέντε ερωτήσεις.
5 ερωτήσεις
Μέρος 5
Ένα μικρό κείμενο με δέκα αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιπροσωπεύει μια λέξη που λείπει. Πρέπει να επιλέξετε τη σωστή απάντηση από μια επιλογή τεσσάρων απαντήσεων (A, B, Γ και Δ).
10 ερωτήσεις
Μέρος 6
Πέντε ερωτήσεις, όλες πάνω στο ίδιο θέμα. Σε κάθε ερώτηση αντιστοιχεί μια ολοκληρωμένη πρόταση και μια δεύτερη από την οποία λείπουν μια ή περισσότερες λέξεις. Πρέπει να συμπληρώσετε τη δεύτερη πρόταση έτσι ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την πρώτη πρόταση.
5 ερωτήσεις
Μέρος 7
Οι οδηγίες σας κατευθύνουν σε ποιόν πρέπει να γράψετε και τι πρέπει να γράψετε (μια καρτ ποστάλ, ένα σημείωμα, email, κλπ).
1 ερώτηση
Μέρος 8
Έχετε επιλογή να συντάξετε είτε μια ανεπίσημη επιστολή (π.χ. προς έναν φίλο) ή μια σύντομη ιστορία.
1 ερώτηση
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) Περίπου 30 λεπτά, συν 6 λεπτά επιπλέον για να αντιγράψετε τις απαντήσεις  στο φύλλο εξέτασης Μέρος 1
Επτά σύντομες ηχογραφήσεις. Σε κάθε ηχογράφηση αντιστοιχούν μια ερώτηση και τρεις φωτογραφίες (Α,  B ή Γ). Θα πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση.
7 ερωτήσεις
Μέρος 2
Μια ηχογράφηση μεγαλύτερης διάρκειας (ένα άτομο που μιλά ή μια συνέντευξη) και έξι ερωτήσεις. Πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση (A, B ή Γ) για κάθε ερώτηση.
6 ερωτήσεις
Μέρος 3
Ένας μονόλογος μεγαλύτερης διάρκειας (ένα άτομο που μιλά ή μια συνέντευξη) και μια σελίδα σημειώσεων που συνοψίζουν το κείμενο. Έξι πληροφορίες λείπουν από τις σημειώσεις. Πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να συμπληρώσετε τις πληροφορίες που λείπουν.
6 ερωτήσεις
Μέρος 4
Μία ανεπίσημη συζήτηση και έξι προτάσεις. Πρέπει να ακούσετε την συζήτηση και να αποφασίσετε εάν κάθε πρόταση λέει αλήθεια ή ψέματα.
6 ερωτήσεις
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 10–12 λεπτά ανά ζεύγος υποψηφίων Μέρος 1
Συζήτηση με τον εξεταστή. Ο εξεταστής σας κάνει ερωτήσεις και πρέπει να του δώσετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, να μιλήσετε για εμπειρίες του παρελθόντος, για μαθήματα, τη γειτονιά σας κλπ, καθώς και για τα μελλοντικά σας σχέδια.
4 μέρη
Μέρος 2
Ο εξεταστής σας δίνει κάποιες φωτογραφίες και σας περιγράφει μια κατάσταση. Πρέπει να μιλήσετε με τον άλλον υποψήφιο και να αποφασίσετε τι θα ήταν πιο κατάλληλο στη δεδομένη κατάσταση.
Μέρος 3
Ο εξεταστής σας δίνει μια έγχρωμη φωτογραφία και θα πρέπει να μιλήσετε για αυτήν.
Μέρος 4
Συνεχίζεται η συζήτηση με τον άλλον υποψήφιο πάνω στο ίδιο θέμα με την άσκηση του Μέρους 3.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου