Google+ Τι είναι το TOEFL; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το TOEFL;











Το TOEFL, επισήμως: Test Of English as a Foreign Language (Εξέταση της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας), είναι μία εξέταση της ικανότητας ενός ατόμου στην χρήση και κατανόηση της αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Η εξέταση είναι σχεδιασμένη και χορηγείται από την Educational Testing Service (ETS) (Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Εξετάσεων), και το TOEFL είναι ένα σήμα κατατεθέν της ETS. Σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διασφάλισης της γλωσσικής επάρκειας για τους μη φυσικούς ομιλητές της Αγγλικής, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Έχει ενταχθεί στις προϋποθέσεις για την εισαγωγή μη φυσικών ομιλητών σε πολλά αγγλόφωνα κολλέγια και πανεπιστήμια. Επιπροσθέτως, ιδρύματα όπως δημόσιες υπηρεσίες, φορείς αδειοδότησης, επιχειρήσεις ή προγράμματα υποτροφιών μπορεί να προαπαιτούν αυτή την εξέταση. Τα αποτελέσματα του TOEFL είναι έγκυρα για δύο χρόνια. Έπειτα, δεν μπορεί να εκδοθεί αναφορά για τα ίδια αποτελέσματα.
Ο αρμόδιος και εξουσιοδοτημένος εξεταστικός φορέας στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικάνική Ένωση.




ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 


TOEFL iBT® (internet-based test)

Το TOEFL iBT® (internet-based test) είναι τεστ υψηλής χρηστικότητας (high stakes exam). Πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων στην Αγγλική υποψηφίων που σκοπεύουν να ενταχθούν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού.


Μέρος              Περιγραφή Χρόνος κατά προσέγγιση
Reading 3–5 αποσπάσματα, το καθένα με 12–14 ερωτήσεις 60–100 λεπτά
Listening 6–9 αποσπάσματα, το καθένα με 5–6 ερωτήσεις 60–90 λεπτά
Διάλειμμα
10 λεπτά
Speaking 6 θέματα εργασιών 20 λεπτά
Writing 2 θέματα εργασιών 50 λεπτά



ΚΛΙΜΑΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ TOEFL iBT

  • Το TOEFL iBT βαθμολογείται σε μία κλίμακα από 0 έως 120 πόντους.
  • Κάθε ένα από τα τέσσερα μέρη (Reading, Listening, Speaking και Writing) λαμβάνει μία διαβαθμισμένη βαθμολογία από 0 έως 30. Τα διαβαθμισμένα αποτελέσματα από τα τέσσερα μέρη προστίθενται για να καθορίσουν το συνολικό αποτέλεσμα.
  • Κάθε ερώτηση στο Προφορικό Μέρος βαθμολογείται αρχικά από το 0 έως το  4, και κάθε ερώτηση Γραπτού Μέρους από το 0 έως το 5. Αυτά τα αποτελέσματα μετατρέπονται με βάση ην κλίμακα από το 0 έως το 30.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ TOEFL iBT;

Το TOEFL iBT μπορεί να χρησιμοποιηθεί από:
  • Σπουδαστές οι οποίοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής (ως κατατακτήρια ή τελική εξέταση)
  • Υποψήφιους πιστοποιήσεων και υποτροφιών
  • Μαθητές Αγγλικής οι οποίοι επιθυμούν να ελέγξουν τη μαθησιακή τους πρόοδο
  • Σπουδαστές και εργαζόμενους οι οποίοι αιτούνται βίζα



ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ TOEFL iBT;

Περισσότερα από 8500 Πανεπιστήμια, Κολέγια, Ινστιτούτα και εκπαιδευτικοί Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το TOEFL iBT για την ένταξη φοιτητών σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα.

 

TOEFL® Junior

Το TOEFL® Junior™ είναι τεστ περιορισμένης χρηστικότητας (low stakes exam). Παρέχει σε σχολεία, καθηγητές, γονείς και μαθητές ένα αντικειμενικό μέσο αξιολόγησης της προόδου των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.



TOEFL® ITP (Institutional Testing Program)

Το TOEFL® ITP (Institutional Testing Program for English Proficiency) είναι τεστ περιορισμένης χρηστικότητας (low stakes exam). Χρησιμοποιείται από Κέντρα Ξένων Γλωσσών, πανεπιστήμια, οργανισμούς εκπαίδευσης και άλλους φορείς που επιδιώκουν ποιοτική αξιολόγηση της Αγγλικής για εσωτερική χρήση.
Υπάρχουν δύο επίπεδαs: Επίπεδο 1 (ενδιάμεσος έως προχωρημένος) και Επίπεδο 2 (προχωρημένος αρχάριος έως ενδιάμεσος).Τα αποτελέσματα του TOEFL ITP είναι καταγεγραμμένα στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες και οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό επιτυχίας.





Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥ TOEFL ΜΕ ΤΟ IELTS

IELTS Score TOEFL Score
9 118-120
8.5 115-117
8 110-114
7.5 102-109
7 94-101
6.5 79-93
6 60-78
5.5 46-59
5 35-45
4.5 32-34
0-4 0-31

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


  • Έχει περίπου 3-5 ημερομηνίες εξέτασης ανά μήνα.  



Common European Framework Level (CEF) TOEFL Band Score
C2 100-120
C1 90-99
B2 80-89

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

στο e-mail:                   lexialds@gmail.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου