Google+ Τι είναι το FCE του Cambridge; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το FCE του Cambridge;


Το Cambridge English: First for Schools (First Certificate in English – FCE for Schools) είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας μέσου-ανώτερου επιπέδου. Σχεδιάστηκε το 2010 ως διαφορετική έκδοση του Cambridge English: First (FCE) με περιεχόμενο και θέματα που απευθύνονται ειδικά στα ενδιαφέροντα και στις εμπειρίες μαθητών σχολικής ηλικίας.
Το Cambridge English: First for Schools αντιστοιχεί στο επίπεδο B2 στην κλίμακα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν είτε σε γραπτή (paper-based) είτε σε ηλεκτρονική (computer-based) μορφή.
Απευθύνεται σε μαθητές που επιθυμούν:
  • να αρχίσουν να εργάζονται σε αγγλόφωνο περιβάλλον
  • να σπουδάσουν σε μέσο-ανώτερο επίπεδο, όπως τα μαθήματα foundation ή pathway
Το Cambridge English: First for Schools ακολουθεί πιστά την ίδια μορφή και επίπεδο και οδηγεί στο ίδιο διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο γλωσσομάθειας Cambridge English: First του Cambridge ESOL. Ακολουθεί τις εξετάσεις χαμηλότερου επιπέδου Cambridge English: Key for Schools και Cambridge English: Preliminary for Schools.




Δομή και Περιεχόμενο του FCE for Schools

Ενότητα Διάρκεια Περιγραφή Αριθμός ερωτήσεων / ασκήσεων
Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading) 1 ώρα Μέρος 1
Κείμενο με μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Κάθε ερώτηση έχει τέσσερις επιλογές (A, B, Γ ή Δ) και οι υποψήφιοι καλούνται να αποφασίσουν ποια είναι η σωστή απάντηση.
8 ερωτήσεις
Μέρος 2
Κείμενο με κενά. Μετά το κείμενο ακολουθούν μερικές προτάσεις από το κείμενο. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τη σωστή πρόταση για κάθε κενό.
5 ερωτήσεις
Μέρος 3
Σειρά ερωτήσεων και ένα εκτενές κείμενο ή μερικά σύντομα κείμενα για ανάγνωση. Για κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο κείμενο ή σε πιο σημείο του κειμένου αναφέρονται οι ερωτήσεις.
15 ερωτήσεις
Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) 1 ώρα και 20 λεπτά Υλικό για ανάγνωση (μέχρι 160 λέξεις). Οι υποψήφιοι πρέπει να συντάξουν επιστολή ή email χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που περιλαμβάνει αυτό το υλικό. 120–150 λέξεις
Επιλογή πέντε ερωτήσεων. Η απάντηση που θα συντάξουν οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ένα από τα ακόλουθα: άρθρο, δοκίμιο, επιστολή, αναφορά, κριτική ή σύντομη ιστορία. 120–180 λέξεις
Χρήση των Αγγλικών (Use of English) 45 λεπτά Μέρος 1
Κείμενο από το οποίο λείπουν λέξεις ή φράσεις (κενά). Μετά το κείμενο ακολουθούν τέσσερις πιθανές απαντήσεις για κάθε κενό και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τη σωστή απάντηση (A, B, Γ ή Δ).
12 ερωτήσεις
Μέρος 2
Κείμενο από το οποίο λείπουν λέξεις (κενά). Ο υποψήφιος πρέπει να βρει τη σωστή λέξη για κάθε κενό.
12 ερωτήσεις
Μέρος 3
Κείμενο με δέκα κενά. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί μια λέξη. Στο τέλος κάθε σειράς υπάρχει μια «προτεινόμενη» λέξη που οι υποψήφιοι πρέπει να αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο για να δημιουργήσουν τη σωστή λέξη που λείπει και να συμπληρώσουν σωστά την πρόταση.
10 ερωτήσεις
Μέρος 4
Πρόταση ακολουθούμενη από μια λέξη κλειδί και μια δεύτερη πρόταση με ένα κενό. Οι υποψήφιοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη λέξη κλειδί για να συμπληρώσουν τη δεύτερη πρόταση έτσι ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την πρώτη πρόταση.
8 ερωτήσεις
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) περίπου 40 λεπτά Μέρος 1
Σειρά από σύντομες ηχογραφήσεις που δεν συνδέονται νοηματικά και διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα η κάθε μια. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν το ηχητικό υλικό και να απαντήσουν σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής για κάθε ηχογράφηση. Κάθε ερώτηση έχει τρεις επιλογές (A, B ή Γ).
8 ερωτήσεις
Μέρος 2
Μονόλογος (ένα άτομο που μιλά) ή ηχογράφηση με δύο ή περισσότερους ομιλητές διάρκειας περίπου 3 λεπτών. Για να απαντήσουν στις ερωτήσεις οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τις προτάσεις στο φύλλο εξέτασης με πληροφορίες που άκουσαν στο ηχητικό υλικό.
10 ερωτήσεις
Μέρος 3
Πέντε σύντομοι μονόλογοι που συνδέονται νοηματικά και διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα ο καθένας. Οι υποψήφιοι ακούνε τις ηχογραφήσεις και επιλέγουν ποια δήλωση από μια σειρά από έξι ταιριάζει καλύτερα σε όσα λέει ο κάθε ομιλητής.
5 ερωτήσεις
Μέρος 4
Μονόλογος (ένα άτομο που μιλά) ή ηχογράφηση με δύο ή περισσότερους ομιλητές με διάρκεια περίπου 3 λεπτά. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν το ηχητικό υλικό και να απαντήσουν σε επτά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Κάθε ερώτηση έχει τρεις επιλογές (A, B ή Γ).
7 ερωτήσεις
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 14 λεπτά ανά ζευγάρι υποψηφίων Μέρος 1
Συζήτηση του εξεταστή με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά (προφορικές ερωτήσεις).
4 μέρη
Μέρος 2
Ατομική «εκτενής» συζήτηση με κάθε υποψήφιο και σύντομη απάντηση από τον δεύτερο υποψήφιο. Με τη σειρά  δίνονται στους υποψηφίους δύο φωτογραφίες για να τις σχολιάσουν.
Μέρος 3
Διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων. Δίνονται προφορικές οδηγίες στους υποψηφίους με γραπτά και προφορικά ερεθίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε άσκηση λήψης απόφασης.
Μέρος 3
Διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων. Δίνονται προφορικές οδηγίες στους υποψηφίους με γραπτά και προφορικά ερεθίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε άσκηση λήψης απόφασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου