Google+ Τι είναι το IELTS; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το IELTS;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IELTS; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ; ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;


To IELTS (International English Language Testing System Examination) είναι το διεθνές σύστημα εξέτασης της αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστήμιου του Cambridge το οποίο αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων που επιθυμούν να σπουδάσουν σε Αγγλικά Πανεπιστήμια, σχολεία ή κολέγια ή επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες όπου η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία. Ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. 










Τα αποτελέσματα του ΙELTS ισχύουν για 2 χρόνια.


Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο Academic Module ή στο General Training Module, ανάλογα με το μελλοντικό πρόγραμμα τους. Δηλαδή υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές του IELTS Test.

Tο Academic Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης.
Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε γυμνάσια, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.

Δεν υπάρχει καθορισμένο pass mark (βαθμός πρόσβασης). Κάθε ίδρυμα καθορίζει τον βαθμό (score) που θεωρεί κατάλληλο. Τα περισσότερα πανεπιστήμια θέτουν ως χαμηλότερη βάση το 5. Εντούτοις, σαν γενικός κανόνας , score κάτω από Band 5, σε οποιοδήποτε skill, θεωρείται πολύ χαμηλό για ακαδημαϊκές σπουδές. Score πάνω από Band 6 εκλαμβάνεται επαρκές ως καλό. Γενική επίδοση με Band score 5 ή 6 είναι οριακή και η αποδοχή του φοιτητή εξαρτάται από το κάθε πανεπιστήμιο και τα standards του.







To IELTS αποτελείται από 4 μέρη:


Listening Comprehension
Reading Comprehension
Composition
Interview

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας
στο lexialds@gmail.com

και, φυσικά, στο www.ielts.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου