Google+ Τι είναι το TOEIC; ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το TOEIC;




 Το Test of English for International Communication (TOEIC) (Εξέταση Αγγλικών για Διεθνή Επικοινωνία) είναι "μία εξέταση της αγγλικής γλώσσας σχεδιασμένη ειδικά για να μετράει τις καθημερινές δεξιότητες αγγλικής γλώσσας των ανθρώπων που εργάζονται σε διεθνές περιβάλλον"



TOEIC Listening & Reading Test

Το TOEIC Listening & Reading Test είναι μία δίωρη εξέταση πολλαπλής επιλογής, η οποία αποτελείται από 200 ερωτήσεις, ομοιόμορφα κατανεμειμένες ανάμεσα στην Ακουστική Κατανόηση (Listening Comprehension) και Αναγνωστική Κατανόηση (Reading Comprehension). Κάθε υποψήφιος λαμβάνει ανεξάρτητες βαθμολογίες για την Ακουστική και Αναγνωστική Κατανόηση σε μία κλίμακα από τους 5 έως τους 495 πόντους. Η συνολική βαθμολογία προστίθεται σε μία κλίμακα από 10 έως 990 πόντους. Το πιστοποιητικό TOEIC εκδίδεται σε πέντε χρωματισμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν στο επίπεδο του αποτελέσματος:
  •       πορτοκαλί (10–215)
  •       καφέ (220–465)
  •       πράσινο (470–725)
  •       μπλε (730–850)
  •       χρυσό (855–990)



Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TOEIC Listening and Reading;
  • Για την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
  • Για την επιλογή νέου προσωπικού
  • Για την επιλογή των ήδη εργαζομένων-υποψηφίων για προαγωγή
  • Για τον υπολογισμό μισθολογικών αυξήσεων εργαζομένων που συνδέονται με τις γλωσσικές επιδόσεις τους στην Αγγλική
  • Για την παρακολούθηση της προόδου στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας


Που αναγνωρίζεται το TOEIC;
  • Δημόσιες Αρχές- Α.Σ.Ε.Π.
  • Πανεπιστήμια στην Ελλάδα
  • Πανεπιστήμια στο εξωτερικό
  • Επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμοί

Δομή και Περιεχόμενο του TOEIC Listening and Reading

Το TOEIC Listening and Reading διαρκεί 2 ώρες και αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη:

Ενότητες Εξέτασης # ερωτήσεων Περιγραφή Συνολική Διάρκεια
Κατανόηση προφορικού λόγου από CD (Listening Comprehension) 10 Φωτογραφίες 45'
30 Ερωτήσεις - απαντήσεις
30 Διάλογοι
30 Σύντομες ομιλίες
Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading Comprehension) 40 Ελλιπείς προτάσεις 75'
12 Συμπλήρωση Κειμένων
48 Κατανόηση Κειμένων


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 Ο αρμόδιος και εξουσιοδοτημένος φορέας του TOEIC στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Οι εξετάσεις για το TOEIC διενεργούνται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά κάθε 28 ημερολογιακές ημέρες (συμπεριλαμβάνονται σαββατοκύριακα, αργίες και η ημέρα εξέτασης). Όλοι οι υποψήφιοι συμμετέχουν με μία μορφή εξέτασης και λαμβάνουν πιστοποιητικό, καθώς δεν υπάρχει βαθμολογία βάσης, κάτω από την οποία δεν πιστοποιούνται. Όλοι οι υποψήφιοι παίρνουν πιστοποιητικό. Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία.
Tο Α.Σ.Ε.Π. αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το ΤΟΕΙC® στα εξής επίπεδα: Basic (405-500), B2 level (505-780), C1 level (785-900) και C2 level (905-990).

 Τα εξεταστικά κέντρα διατηρούν σε ισχύ τα αποτελέσμα του τεστ για δύο χρόνια μετά την ημερομηνία της εξέτασης. Το σκορ στο TOEIC έχει απεριόριστη ισχύ – τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα το επίπεδο των Αγγλικών σας παραμένει στα ίδια επίπεδα. Βεβαίως, κάθε υποψήφιος μπορεί να ξαναδώσει το τεστ σε περίπτωση που του το ζητήσει η εταιρεία του ή για να επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο Αγγλικών του έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

 

Ποιοι ενδιαφέρονται να δώσουν το TOEIC;

Ενδιαφέρονται κυρίως οι εργαζόμενοι που στον επαγγελματικό τους χώρο απαιτείται η καθημερινή χρήση αγγλικών. Τέτοιοι χώροι είναι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, άλλες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, αεροπορικές εταιρείες, χώροι διεξαγωγής σεμιναρίων, αθλητικών γεγονότων, συναντήσεων διεθνούς επιπέδου κ.α. Ασφαλώς, υψηλό ενδιαφέρον παρατηρείται και από όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν την γνώση Αγγλικών τους στο ελληνικό κράτος και τον ΑΣΕΠ προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο τομέα.  



Ποια είναι η διαφορά του με το TOEFL;

Τα δυο τεστ διαφέρουν σε αρκετά σημεία. Πρώτα απ’ όλα ο βασικός στόχος του TOΕFL είναι ο χώρος της εκπαίδευσης. Κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι μαθητές και φοιτητές που στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα τελευταία το ζητούν ως προαπαιτούμενο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για να κάνουν δεκτούς νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ακόμα και εκείνους που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Απ’ την άλλη το TOEIC προσανατολίζεται κυρίως στο ευρύτερο παγκόσμιο εργασιακό περιβάλλον. Ενδιαφερόμενοι είναι συνήθως εργαζόμενοι ή υποψήφιοι για εργασία σε εταιρίες. Τα τμήματα ανθρωπίνων πόρων ή οι διευθύνσεις των εταιριών το χρησιμοποιούν συχνά για να εκτιμήσουν το επίπεδο αγγλικών των υπαλλήλων τους.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου