Google+ Τι είναι το Advanced του Cambridge (CAE); ~ LEXIA L.D.S.

Ακολουθήστε μας:

Τι είναι το Advanced του Cambridge (CAE);


Το Cambridge English: Advanced, γνωστό και ως Certificate in Advanced English (CAE) είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην Αγγλική ανώτερου επιπέδου που ανταποκρίνεται σε απαιτητικά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και αναγνωρίζεται επίσημα από πανεπιστήμια, εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Το τεστ διεξήχθη για πρώτη φορά το 1991 και αναθεωρήθηκε το 1999 και το 2008 κατόπιν εκτενών ερευνών. Οι αλλαγές έδωσαν τη δυνατότητα στην εξέταση να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στη γλωσσική διδασκαλία και αξιολόγηση και διασφάλισαν ότι το τεστ παραμένει αξιόπιστο, συναφές και φιλικό στη χρήση για τον υποψήφιο.
To Cambridge English: Advanced αντιστοιχεί στο Επίπεδο Γ1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν είτε σε γραπτή (paper-based) είτε σε ηλεκτρονική (computer-based) μορφή.
Συνήθως απευθύνεται σε όσους έχουν υψηλές επιδόσεις στην εκμάθηση της Αγγλικής και επιδιώκουν:
  • να ακολουθήσουν ακαδημαϊκές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου
  • να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διοικητικό και επαγγελματικό επίπεδο
  • να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση σε επαγγελματικές συναντήσεις ή ακαδημαϊκά μαθήματα και σεμινάρια
  • να διεξάγουν περίπλοκες και απαιτητικές έρευνες
Το Cambridge English: Advanced είναι αποδεκτό από περισσότερο από 3.000 οργανισμούς, εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς παγκοσμίως ως αξιόπιστο, ακριβές και αμερόληπτο τεστ δεξιοτήτων στην Αγγλική.

Δομή και Περιεχόμενο του CAE

Ενότητα Διάρκεια Περιγραφή Αριθμός ερωτήσεων / ασκήσεων
Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading) 1 ώρα και 15 λεπτά Μέρος 1
Τρία κείμενα με το ίδιο θέμα από ένα εύρος πηγών. Μετά από κάθε κείμενο ακολουθούν δύο ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέξουν τη σωστή απάντηση από τέσσερις επιλογές (A, B, Γ ή Δ).
6 ερωτήσεις
Μέρος 2
Κείμενο μιας σελίδας με μερικά αριθμημένα κενά που αντιστοιχούν σε παραγράφους που λείπουν.  Μετά το κείμενο ακολουθούν μερικές παράγραφοι που δεν είναι στη σωστή σειρά. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν το κείμενο και τις παραγράφους και να αποφασίσουν ποια παράγραφος ταιριάζει καλύτερα σε κάθε κενό.
6 ερωτήσεις
Μέρος 3
Κείμενο με μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για κάθε ερώτηση υπάρχουν τέσσερις επιλογές και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν Α, Β, Γ ή Δ.
7 ερωτήσεις
Μέρος 4
Σειρά δηλώσεων που τις ακολουθεί είτε ένα κείμενο χωρισμένο σε μέρη, είτε μερικά σύντομα κείμενα. Οι υποψήφιοι πρέπει να ταιριάξουν κάθε δήλωση στο κείμενο ή το σημείο του κειμένου όπου μπορούν να βρουν τις αντίστοιχες πληροφορίες.
15 ερωτήσεις
Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) 1 ώρα και 20 λεπτά Υλικό για ανάγνωση (μέχρι 150 λέξεις) που πιθανόν να περιλαμβάνει υλικό από διαφημίσεις, αποσπάσματα από επιστολές, email, καρτ ποστάλ, ημερολόγια, σύντομα άρθρα κτλ . Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, οι υποψήφιοι πρέπει να συντάξουν άρθρο, αναφορά, πρόταση ή επιστολή. 180-220 λέξεις
Επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις ερωτήσεις (2-5). Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν υλικό που θα ανακοινωθεί που δε θα ξεπερνά τις 80 λέξεις και που θα περιγράφει μια κατάσταση και να συντάξουν ένα από τα ακόλουθα: άρθρο, συμμετοχή σε διαγωνισμό, απόσπασμα μεγαλύτερου άρθρου, δοκίμιο, φύλλο πληροφοριών, επιστολή, πρόταση, αναφορά ή κριτική. 220-260 λέξεις
Χρήση των Αγγλικών (Use of English) 1 ώρα Μέρος 1
Κείμενο με μερικά αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μια λέξη ή φράση. Το κείμενο ακολουθούν τέσσερις πιθανές απαντήσεις για κάθε κενό και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τη σωστή απάντηση (A, B, Γ ή Δ).
12 ερωτήσεις
Μέρος 2
Κείμενο με μερικά κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μια λέξη που λείπει. Ο υποψήφιος πρέπει να βρει τη σωστή λέξη για κάθε κενό.
15 ερωτήσεις
Μέρος 3
Κείμενο με δέκα κενά. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί μια λέξη. Στο τέλος κάθε σειράς υπάρχει μια «προτεινόμενη» λέξη που οι υποψήφιοι πρέπει να αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο για να δημιουργήσουν τη σωστή λέξη που λείπει και να συμπληρώσουν σωστά την πρόταση.
10 ερωτήσεις
Μέρος 4
Κάθε ερώτηση περιλαμβάνει τρεις προτάσεις. Κάθε πρόταση έχει ένα κενό που αντιστοιχεί σε μια λέξη που λείπει. Και για τις τρεις προτάσεις, η λέξη που λείπει είναι κοινή και πρέπει να είναι ο ίδιος γραμματικός τύπος.
5 ερωτήσεις
Μέρος 5
Κάθε ερώτηση αποτελεί πρόταση που την ακολουθεί μια λέξη «κλειδί» και μια δεύτερη πρόταση με ένα κενό στη μέση. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λέξη κλειδί για να συμπληρώσουν τη δεύτερη πρόταση έτσι ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την πρώτη πρόταση.
8 ερωτήσεις
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) περίπου 40 λεπτά Μέρος 1
Τρία σύντομα αποσπάσματα από διαλόγους μεταξύ συνομιλητών. Υπάρχουν δύο ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν Α, Β ή Γ.
6 ερωτήσεις
Μέρος 2
Μονόλογος (πιθανόν να υπάρξει εισαγωγή από κάποιον παρουσιαστή)που διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τις προτάσεις στο φύλλο εξέτασης με πληροφορίες που λείπουν και που άκουσαν στην ηχογράφηση.
8 ερωτήσεις
Μέρος 3
Συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ομιλητών διάρκειας περίπου 4 λεπτών. Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και να επιλέξουν τη σωστή απάντηση από τέσσερις επιλογές (A, B, Γ ή Δ).
6 ερωτήσεις
Μέρος 4
Σειρά πέντε μονολόγων με συγκεκριμένο θέμα διάρκειας περίπου 30 δευτερόλεπτα ο καθένας. Στο φύλλο εξέτασης υπάρχουν δύο ασκήσεις. Σε κάθε άσκηση οι υποψήφιοι πρέπει να ταιριάξουν κάθε έναν από τους πέντε ομιλητές σε μία από τις οκτώ πιθανές απαντήσεις.
10 ερωτήσεις
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 15 λεπτά ανά ζευγάρι υποψηφίων Μέρος 1
Συζήτηση του εξεταστή με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά (προφορικές ερωτήσεις).
4 μέρη
Μέρος 2
Ατομική «εκτενής» συζήτηση με κάθε υποψήφιο και σύντομη απάντηση από τον δεύτερο υποψήφιο. Με τη σειρά δίνονται στους υποψήφιους δύο φωτογραφίες για να τις σχολιάσουν.
Μέρος 3
Διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων. Δίνονται προφορικές οδηγίες στους υποψηφίους με γραπτά και προφορικά ερεθίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε άσκηση λήψης απόφασης.
Μέρος 4
Συζήτηση πάνω σε θέματα σχετικά με την άσκηση συνεργασίας (προφορικές ερωτήσεις)

Υποχρεωτική φωτογράφιση υποψηφίων εξετάσεων Cambridge ESOL

Από τον Αύγουστο του 2012, όλοι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις (computer-based ή paper-based) PET/FCE/CAE/CPE υποχρεούνται να φωτογραφίζονται κατά την ημέρα της εξέτασης.
Αυτός ο νέος κανονισμός αποτελεί ένα από τα μέτρα που έχει λάβει το Cambridge ESOL με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια και ακεραιότητα των εξετάσεων Cambridge English.
Παρακαλούμε σημειώστε τα ακόλουθα:
  • Ο κανονισμός ισχύει για τις εξετάσεις CAE και CPE που διεξάγει το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Δεν ισχύει για όσες εξετάσεις του Cambridge ESOL απευθύνονται σε σχολεία (έχουν την ένδειξη «for schools»).
  • Η φωτογράφιση διεξάγεται είτε κατά την ημέρα της προφορικής εξέτασης είτε κατά την ημέρα της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων.
  • Η φωτογράφιση διεξάγεται από προσωπικό του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό του Cambridge ESOL.
  • Για λόγους επιπλέον ασφάλειας, όλα τα φωτογραφικά αρχεία κωδικοποιούνται. Μόλις τα αρχεία μεταφερθούν και αποθηκευτούν στον ασφαλή ιστότοπο Cambridge Results Verification Service website, όλα τα τοπικά αντίγραφα των κωδικοποιημένων αρχείων διαγράφονται.
  • Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν ποιος έχει πρόσβαση στα αποτελέσματά τους και στη φωτογραφία τους δίνοντας τον ατομικό τους Αριθμό Υποψηφίου (Candidate ID number) και το Μυστικό Αριθμό Υποψηφίου (Candidate Secret Number) σε πανεπιστήμια, εργοδότες, και σε όσους οργανισμούς επιθυμούν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους.
  • Οι φωτογραφίες είναι μεγέθους διαβατηρίου.
Κατά την εγγραφή τους στις εξετάσεις CAE και CPE, οι υποψήφιοι ή οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους υπογράφουν και δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη φωτογράφιση. Το κείμενο σχετικά με τη συγκατάθεση περιλαμβάνεται στην αίτηση συμμετοχής για τις εξετάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου